Φροντιστήριο Ξένων Γλώσσών Σαβέρη

Φροντιστήριο Ξένων Γλώσσών Σαβέρη

Λίγα λόγια για το φροντιστήριό μας

Το Kέντρο ξένων γλωσσών Ι. ΣΑΒΕΡΗ λειτουργεί με συνέπεια και αγάπη για το μαθητή από το 1998 σε κεντρικό σημείο κοντά στην πλατεία στην Αγία Παρασκευή. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς με πολυετή πείρα, πανεπιστημιακή μόρφωση και σεμιναριακή επιμόρφωση σε καίριους τομείς της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας (πχ. διδασκαλία μέσα από το παιχνίδι, το θέατρο και τη τεχνολογία, διδασκαλία μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες κλπ.). Οι γλώσσες που διδάσκονται είναι Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Γιατί ξεχωρίζει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας

Εκπαιδευτικοί με αγάπη και αφοσίωση προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους μαθητές μας, οδηγώντας τους σε νέες πνευματικές περιπέτειες. Οι ποικίλες διδακτικές μας μεθόδοι, που είναι εναρμονισμένες με τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, καλλιεργούν το ενδιαφέρον και την επιθυμία για μάθηση με  παιχνίδια, θεατρικές ασκήσεις και τη συμβολή της τεχνολογίας προσφέρουμε έναν διασκεδαστικό τρόπο γνωριμίας με τις ξένες γλώσσες.
Η συνεργασία με τους γονείς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης. Κατανοούμε την σημασία του ρόλου τους και διατηρούμε συνεχή επικοινωνία, προσφέροντας τακτικά αναφορές για την πρόοδο και την εξέλιξη των παιδιών τους. Κινούμαστε στους παρακάτω βασικούς πυλώνες, για να μπορούμε να παρέχουμε άρτιες υπηρεσίες εκμάθησης ξένων γλωσσών τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τους γονείς.

Ατομικός Φάκελος Εργασιών & Προόδου μαθητή (Student’s Portfolio)

Από την αρχή της χρονιάς, ο καθηγητής συγκεντρώνει σε ατομικό για κάθε μαθητή φάκελο, τις εργασίες, τα ενδιάμεσα test και γενικά το σύνολο της δουλειάς κάθε μαθητή. Ο μαθητής οφείλει να τοποθετεί στο φάκελο τις εργασίες που του ανατίθενται και έχει τη δυνατότητα και ο ίδιος αλλά και οι γονείς του να παρακολουθούν τη πορεία της προσπάθειας του μέσω του φακέλου αυτού.

Ενημέρωση για την Πρόοδο των Μαθητών

Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους σε τρεις συγκεντρώσεις (μία για κάθε τρίμηνο) καθώς και εκτάκτως όταν προκύπτει η ανάγκη, είτε με πρωτοβουλία του δασκάλου είτε με πρωτοβουλία του γονέως πάντα κατόπιν συνεννοήσεως. Λειτουργεί επίσης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (ΕΠΑΦΟΣ) στην οποία οι γονείς έχουν πρόσβαση και μπορούν να ενημερώνονται όσο τακτικά επιθυμούν για την πρόοδο των παιδιών τους, καθώς και ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ μέσω της οποίας οι γονείς ενημερώνονται με sms ή e-mail για τα προγραμματισμένα διαγωνίσματα, τις απουσίες των παιδιών τους, τις συναντήσεις γονέων κ.α.

Συμβουλευτική Υποστήριξη & Ενημερωτικές Ομιλίες

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με παιδοψυχολόγο, οργανώνονται μέσα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ομιλίες που αφορούν σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά όπως, τον σχολικό εκφοβισμό, τη διαχείριση του άχγους, στρατηγικές μάθησης, την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών κλπ. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής για εσάς και τα παιδιά σας, σε συγκεκριμένες ώρες.

Αναπλήρωση Μαθημάτων

Καμία χαμένη ώρα! Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπληρώνουν τα μαθήματα που χάνουν λόγω ασθένειας τις μέρες και ώρες της ενισχυτικής διδασκαλίας ώστε να μη μένουν πίσω και αποκτούν κενά και αδυναμίες στη γλώσσα λόγω των απουσιών τους.

Αξιολόγηση

Οι μαθητές μας αξιολογούνται καθημερινά με ολογόλεπτες γραπτές δοκιμασίες, μία φορά το μήνα με επαναληπτικά διαγωνίσματα και στο τέλος της χρονιάς αξιολογούνται στο σύνολο της ύλης που έχουν διδαχθεί ώστε να παρέχονται πολλές δυνατότητες εμπέδωσης της νέας γνώσης. Εάν η διδάσκουσα ή ο μαθητής το κρίνει απαραίτητο είναι δυνατή η επανεξέταση του τελευταίου.

Εξετάσεις – Πτυχία

Το φροντιστήριο μας προετοιμάζει με επιτυχία υποψηφίους ΜΟΝΟ για ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ φορέων με διεθνές κύρος.